2013. augusztus 19., hétfő

Frantic

Eheti választásom a kazincbarcikai Frantic zenekar. A srácokat az idei Rockmaraton Local Heroes tehetségkutatójának utolsó napján láttam/hallottam zenélni és nem csak a zsűrit, de engem is levettek a lábamról. Bár nem volt könnyű dolguk, hiszen az itt már bemutatásra került SoulDiver volt az egyik vetélytársuk, ők nyerték a napot.
A zenekart 2010-ben alapította a csapat két gitárosa. Ahogy a Facebook oldalukat elnéztem, elég sokat koncerteztek azóta, hiszen elég népes kis lájkolótáborral büszkélkedhetnek.
Nagyon sajnálom hogy csak két felvételt találtam online tőlük. Remélhetőleg a közeljövőben előrukkolnak majd egy nagylemezzel. A koncerten nagyon sok saját nóta csendült fel, úgyhogy valószínű megvan hozzá az anyag.
Meggyőződésem hogy csak azért nem futottak be még igazán, mert nem a fővárosban zenélnek. Hihetetlenül profik. Nem egy tipikus bagázs, ahol csak egy-egy tag emelkedik ki a többi közül. Mindannyian nagyon jók. Az énekes, élőben is kristálytiszta és rutinosan mozog az agresszívabb vokáltémákban is. A két gitáros is tökéletes összhangban volt végig, ezért nagyon szépen átjöttek a harmóniák. A dobos a és a basszeros is gyakran meglepett. Nagyon sok stílusjegy keveredik a dalokban és ők mindenben otthonosan mozogtak. Valószínűleg rengeteget próbálnak.
A zenéjük érdekes. Modern, dallamos, grúvos és egy picit talán progresszív. Bár ezzel a progresszív dologgal nem igazán szeretek dobálózni.
Megragad egy húzós, bólogatós riffel, a földbe döngöl egy súlyos breakdownal, aztán leültet egy székbe és elbűvöl egy csodálatos refrénnel, de van hogy táncra perdít egy funkys kiállással. Teljesen kiszámíthatatlanok és talán pont ettől olyan jók! Mindenképp érdemes figyelemmel kísérni a munkásságukat.
Ha környékeden játszanak, semmiképp ne hagyd ki a koncertjük! ;)

https://www.facebook.com/franticzenekar


Len