2013. február 5., kedd

Balog Szabolcs Dávid ~ Sadistic Mind

Üdv itt a blogon! 
Elég sok minden történt veletek a legutóbbi interjú óta, többek között volt egy kis változás a felállásban. Mesélnétek róla?
Először is üdvözlet Mindenkinek és köszönjük Neked az újabb lehetőséget!:) Valóban változások történtek a csapaton belül: Kobolák Márk az Augusztus végi EP bemutató koncert után elhagyta a csapatot, így Decemberig trióként folytattuk, ekkor Lovas Marcell csatlakozásával létrejött a mostani felállás: Lajos Máté (basszus/ének), Balog Szabolcs Dávid (gitár), Lovas Marcell (gitár) és Janosek Bálint (dob).

Végülis hármasban maradtatok, nem okozott nehézségeket?
Mivel csak átmeneti időszakról volt szó, így annyira nem. Amikor megtörtént Márk kiválása nem volt kérdéses, hogy folytatni szeretnénk, de a készülő koncertjeinket kénytelenek voltunk lemondani, egyetlen alkalmat vállaltunk csupán: Októberben a Rizmajer Sörözőben léptünk fel, ahol fantasztikus bánásmódban részesültünk és egy nagyon hálás közönségnek adhattunk egy bő órás műsort. Természetesen a két gitár nyújtotta lehetőségektől semmilyen szín alatt nem akartunk megválni, így új gitáros keresésébe fogtunk, ami - mint említettem - Szeptembertől December közepéig tartott. A jelöltek meghallgatása alatt új barátokra tettünk szert, sőt egy régi ismerősünk Kuczkó Gábor is előkerült, akinek hála a Below válogatáslemezre felkerült a Sadistic Mind című dalunk. Decemberben végre lezárult a gitáros kérdés, amikor régi barátunk Lovas Marcell csatlakozott Hozzánk azóta ismét teljes felállásban játszunk!

Kiadtátok a bemutatkozóanyagotokat is, ami nem mellékesen hihetetlenül jól is sikerült szerintem. Hogy fogadta a közönség?
Köszönjük a kedves szavakat!:) Alapvetően úgy vettük észre, hogy a műfajra fogékonyak szinte azonnal beleszerettek, de voltak olyanok, akik ilyen zenében kevésbé jártasak - talán nem is feltéve kedvelik - mégis elismerő véleményt kaptunk tőlük! Összességében rengeteg pozitív megerősítést kaptunk, ezért most több helyre beadjuk, hogy kritikák jelenhessenek meg róla, így szívesen vesszük, ha Nálad is megjelenik egy!:)

A saját szavaitokkal elmondva, melyik dal miről szól? Az EP 3 dala zeneileg és szövegileg is egyaránt elég nyers és agresszív. A dalok többsége társadalombírálat, az élet kérdéseit boncolgató alkotás. Rögtön ott a Signed By Death, ami a „Mi is az Élet?” kérdést próbálja megválaszolni azzal, hogy az Élet egy szerződés, ahol a Születendő a Halállal szerződik, a dal lényegi mondandója a középső monológ, a versszakok és a refrén pedig az elmúlás előtt álló egyénhez intézett beszéd. Talán a monológ betegesen hangzik, de ha kicsit belegondolunk, sajnos lehet benne igazság. A Sadistic Mind, mint a címe is mutatja: egy szadista, elborult elme gondolatai és rögtön hangsúlyozzuk ki, hogy gondolatai és nem tettei! A 3 dalból az utolsó a Blessed by the Guns, amiben egy ellentmondásos szituáció kerül terítékre: olyan embereket ünnepelnek hősként, akik ártatlanokat gyilkoltak meg.

Gondolom a kiadást egy komolyabb koncert sorozat követte.
Sajnos miután 3-an maradtunk a kislemezt bemutató első koncert után és az őszre készülő koncertjeinket lemondtuk - csak a Rizmajer Sörözős bulink volt - így a kislemezes koncertek közel sem értek véget! Most igyekszünk pótolni a hiányosságot, de a háttérben már az új dalokon dolgozunk.

Esetleg tervben van már a következő kiadvány?
Igen, nemrég jelentettük be a csapat Facebook oldalán a hírt, miszerint stúdióba vonulunk, hogy felvegyük az első nagylemezünket, az említett új dalok már ehhez íródnak. Az LP-n a kislemezhez hasonlóan Groznij Ferencz (Witchcraft) lesz a producerünk + hangmérnökünk és az Ő új stúdiójában kerül majd rögzítésre az anyag Áprilisban és remélhetőleg Májusban már csak a keverés lesz hátra. Nagyon izgatottak vagyunk, az elmúlt szűk 1 hónapot az új alapok/teljes dalok felvételével töltöttem, azóta pedig a feldemózott dalokon/dalkezdeményeken az egész csapat dolgozik, sőt már eljutottak Ferihez is. Hamarosan összeülünk és kiválogatjuk melyek kerüljenek fel a lemezre, ezután azokat fogjuk véglegesíteni, csiszolni, befejezni (ha dalkezdemény) és begyakorolni.

Stílusilag maradtok a jól megszokottnál, vagy esetleg lesz némi változás?
Megmaradunk a metálnál, ha erre gondolsz természetesen!:) Némi változás szerintem lesz, de a zene thrash-es marad, fiatal az együttes, nincs igazán kiforrott stílusunk egyelőre, sokat beszélgettünk arról, hogy még emlékezetesebbé kellene tenni a dalainkat, ezért minden fronton támadást indítunk: gitárharmóniákat írunk Lovassal, taktikásabb dobtémákkal készül Bálint és Máté tarsolyában is akad egy-két remek basszustéma. Az alap pedig marad a kőkemény, igazi old school thrash, talán felkerül a lemezre pár kevésbé gyors és inkább súlyos dal, esetleg egy instrumentális, még képlékeny:). Az viszont szinte bizonyos, hogy megmutatjuk egy lágyabb oldalunkat is egy szép metál balladával!

Koncertügyileg várható valami nagyobb megmozdulás a közeljövőben?
Egyelőre Februárra van koncertünk: 15-én a Zúzda Rock Kertben leszünk láthatóak és hallhatóak. .Mindannyiszor (többek közt) a Zsarnok zenekarral karöltve, valamint Májusra szerveződik még egy buli a Dirt Not Buried társaságában, mindkét zenekarral jó kapcsolatot ápolunk és nagyon várjuk már a közös fellépéseket, ahová mindenkit szeretettel várunk, részletekért kísérjék figyelemmel a Facebook oldalunkat! :)

Köszönöm hogy itt voltatok!
Köszönöm a teljes zenekar nevében és sok sikert kívánunk a Hybrid Reality projektedhez, várjuk a kislemez kritikát!:)

http://www.facebook.com/smband.official?fref=tsLen