2012. augusztus 6., hétfő

SoulDiver

Mai bemutatni való zenekarunk, a szegedi SoulDiver alapjai még tavaly születtek, de gitáros hiány miatt, csak idén nyerte el végleges formáját.
A feldolgozások mellett, már pörgött a munka a saját dalokkal is, így júliusra megszületett a srácok első demója, amit a cikk végén meg is hallgathattok. :)
Ledöbbentem amikor meghallottam Adrienn hihetetlenül dögös, gyönyörű hangját. Ja igen, női énekessel nyomul a banda... :)
A varázslatos magyar nyelvű, dallamos énektémákat rockos, sőt néhol súlyosabb metálba hajló zene kíséri, ami miatt valahogy nekem az Evanescence kezdeti korszaka jutott eszembe.
Ami még érdekes, hogy a manapság szokásos két gitár-egy basszus felállással szemben, ők csak gitár-basszus párossal nyomulnak. Az az igazság hogy ilyen basszjáték mellett nincs is szükség arra, hogy keressenek még egy tagot... eszméletlen amit Péter művel. Na de Henrik szólói és Ferenc kreatív grooeve-jai sem maradhatnak szó nélkül. Ilyen a profizmus. :)

Sajnos még nem volt alkalmam látni őket élőben, de ti, ha tehetitek, mindenképp nézzétek meg őket a SZIN fesztiválon, 24.-én a Silent Party Stage színpadán, vagy szeptember 8.-án Hódmezővásárhelyen, a 7. Hódstock fesztiválon.

https://www.facebook.com/souldiverband


Len